Så kan du låna till din fotbollsresa

Nästan alla drömmer om det perfekta resmålet som för fotbollsintresserade mycket väl kan vara ett besök i Quatar, där världsmästerskapen i fotboll hålls år 2022. I den här artikeln pratar vi mer om vad du ska tänka på när du lånar inför en resa, oavsett destination, samt hur du tar det mest fördelaktiga reselånet.

 

Tips: Du kan få mer detaljerad reseinformation om Quatar på den svenska ambassadens webbsida.

 

5 tips innan du lånar pengar till en resa

Innan du lånar pengar för din fotbollsresa är det en bra idé att minimera kostnaderna för resan, för då minimerar du även kostnaderna för lånet.

 1. Åk utomlands vid rätt tidpunkt: Att exempelvis planera in resan vid röda dagar är en kostnadsbesparande åtgärd, som även medför att du slipper slösa på semesterdagarna.
 2. Åk utomlands vid lågsäsong: Att inte åka utomlands under juli månad eller under ett skollov, för att istället skjuta på resan tills hösten är en perfekt idé som du sparar pengar på.
 3.  Åk inte på weekendresor: Om du väljer att åka på en weekendresa får du lite semester för pengarna. Välj i stället att åka på exempelvis måndag till torsdag för att spara pengar.
 4. Åk inte utomlands om du har ekonomiska problem: En sommar på Öland eller Gotland kan vara lika fin som en sommar i Spanien. Riskera inte att äventyra din ekonomiska status bara för en resas skull.
 5. Med ett kreditkort får du en gratis reseförsäkring: Kostnadsfria kreditkort likt Norwegian kreditkort inkluderar en reseförsäkring som aktiveras per automatik såvida du betalar resan mer kortet.

 

3 perfekta fotbollsresor

 1. VM i Quatar: En herr VM-turnering vars premiärmatch går av stapeln den 22 november 2022. Prisläget är okänt.
 2. Premier League-resa: Kostar omkring 8 000 kronor per person inklusive matchbiljetter.
 3. Serie A-resa: Kostar cirka 6 000 kronor per person inklusive matchbiljetter.

 

Lästips: Alla kreditkort för sportälskare

 

Så kan du låna till din resa

Om du bestämt dig för att du vill ta ett privatlån för att finansiera din resa är det fördelaktigt att hitta ett lån till en särskilt låg ränta, och det gör du bäst genom att följa den steg för steg-guide som vi bistår med nedan.

 

Läs mer: Så många spelar fotboll i Sverige

 

5 steg för att låna till resan

 1. Besök en låneportal, likt den som Enklare.se erbjuder och som du kan läsa mer om här. Uppge därefter hur mycket du vill låna.
 2. Enklare kommer nu att ta en kreditupplysning på dig, och efter det jämföra låneerbjudanden från ett flertal kreditorer.
 3. Därefter får du svar hos långivarna. Om bedömningen sker manuellt kan svaret dröja uppemot en dag, men om det är en automatisk bedömning som gäller går det mycket snabbare än så.
 4. Enklare meddelar dig gällande de anbud som kommit in via någon eller några av de kontaktkanaler som du uppgett.
 5. Om du vill godta låneansökan kan du skriva under avtalet med BankID, för att på så sätt minska administrationstiden och samt för att få din resekredit mer skyndsamt.